|دانلود آهنگ علی لهراسبی با نام همیشه به قلب تو مدیونم با لینک مستقیم از سرور سایت|
منبع : www.downloadgozar.com
مسائل را يكجانبه ديدن و از جوانب ديگر غفلت كردن گاهى زيانهاىجبران ناپذيرى به دنبال خود مىآورد.كاوشها و كشفيات روانى در يك قرن اخيرثابت كرد كه سركوبى غرايز و تمايلات و بالاخص غريزه جنسى مضرات وناراحتيهاى فراوانى به بار مىآورد،معلوم شد اصلى كه مورد قبول شايد اكثريتمفكرين قديم بود كه هر اندازه غرايز و تمايلات طبيعى ضعيفتر نگه داشته شوند ميدانبراى غرايز و نيروهاى عاليتر مخصوصا قوه عاقله بازتر و بى مانعتر مىشود اساسىندارد،غرايز سركوب شده و ارضاء نشده،پنهان از شعور ظاهر،جرياناتى را طىمىكنند كه چه از نظر فردى و چه از نظر اجتماعى فوق العاده براى بشر گران تماممىشود،و براى اينكه تمايلات و غرايز طبيعى بهتر تحتحكومت عقل واقع شوند وآثار تخريبى به بار نياورند بايد تا حد امكان از سركوب شدن و زخم خوردگى وارضاء نشدن آنها جلوگيرى كرد.
روانشناسان ريشه بسيارى از عوارض ناراحت كننده عصبى و بيماريهاى روانىو اجتماعى را احساس محروميتخصوصا در زمينه امور جنسى تشخيص دادند،ثابت كردند كه محروميتها مبدا تشكيل عقدهها،و عقدهها احيانا به صورت صفاتخطرناك مانند ميل به ظلم و جنايت، كبر،حسادت،انزوا و گوشهگيرى،بدبينى و غيره تجلى مىكند.
اصل بالا در موضوع زيانهاى سركوب كردن غرايز،از نوع كشفيات فوق العادهبا ارزش روانى است و در رديف ارزندهترين موفقيتهاى بشر است.
مردم غالبا به واسطه انس به محسوسات و آشنايى بيشتر با آنها،براى كشفياتىارزش زياد قائل مىشوند كه در زمينه امور فنى و صنعتى و استخدام قواى طبيعتبىجان صورت گرفته باشد،اما كشفياتى كه در زمينه مسائل روانى و روحى صورتمىگيرد كمتر مورد توجه عامه مردم مىتواند قرار بگيرد،ولى از نظر مردم دانشمند وآگاه اهميت مطلب محفوظ است.
هر چند كم و بيش در حكمتهايى كه از گذشتگان به يادگار مانده و بالاخص درآثار اسلامى نشانههاى زيادى از توجه به اين حقيقت ديده مىشود و عملا بسيارى ازمعلمان و مربيان اخلاق از آن استفاده مىكردهاند،اما به طور مسلم اثبات علمى اينحقيقت و كشف قوانين مربوط به آن از موفقيتهاى علمى قرن اخير است.
اكنون ببينيم اين اصل چگونه مورد استفاده قرار گرفت؟آيا مانند كشفياتپزشكى مثلا پنى سيلين مورد استفاده قرار گرفت؟متاسفانه پيچيدگى وچند جانبه بودن مسائل روانى از يك طرف و ارتباط موضوع و تمايلات بشر كهخواه ناخواه در كور كردن بصيرت تاثير دارد از طرف ديگر،نگذاشت آن استفادهاى كهبايد بشود صورت گيرد،بلكه خود اين اصل بهانه و وسيلهاى شد در جهت مخالفتيعنى براى اينكه موجبات سركوب شدن غرايز و پيدايش آثار خطرناك روانى واجتماعى ناشى از آن خصوصا در زمينه امور جنسى بيشتر فراهم گردد،بر عقدهها وتيرگيهاى روانى افزوده گردد،آمار بيماريهاى روانى،جنونها،خودكشىها،جنايتها، دلهرهها و اضطرابها،ياسها و بدبينىها،حسادتها و كينهها به صورت وحشتناكى بالارود،چرا؟ براى اينكه سركوب نكردن غرايز به معنى آزاد گذاشتن ميلها،و آزادگذاشتن ميلها به معنى رفع تمام قيود و حدود و مقررات تفسير شد.
پس از آنكه قرنها عليه شهوت پرستى به عنوان امرى منافى اخلاق و عاملبر هم زدن آرامش روحى و مخل به نظم اجتماعى و به عنوان نوعى انحراف و بيمارىتوصيه و تبليغ شده بود، يكباره ورق برگشت و صفحه عوض شد،جلوگيرى از شهواتو پابند بودن به عفت و تقوا و تحمل قيود و حدود اخلاقى و اجتماعى،عامل بر هم زدنآرامش روحى و مخل به نظم اجتماعى و از همه بالاتر امرى ضد اخلاق و تهذيب نفس معرفى شد.فريادها بلند شد: محدوديتها را برداريد تا ريشه مردم آزارى و كينهها وعداوتها كنده شود،عفت را از ميان برداريد تا دلها آرام بگيرد و نظم اجتماعى برقرارگردد،آزادى مطلق اعلام كنيد تا بيماريهاى روانى رختبر بندد.
بديهى است اينچنين فرضيه زيادى به ظاهر شيرين و دلپذيرى به عنوان اصلاح مفاسداخلاقى و اجتماعى،طرفداران زيادى خصوصا در ميان جوانان مجرد پيدا مىكند.
ما در كشور خودمان مىبينيم چه كسانى از آن طرفدارى مىكنند.چه از اين بهتركه خود را در اختيار دل،و دل را در اختيار هوس قرار دهيم و در عين حال عمل مااخلاقى و انسانى شمرده شود و نام ما در ليست محصلين اخلاقى اجتماعى قرار گيرد،هم فال است و هم تماشا، هم كامجويى است و هم خدمتبه نوع،هم تن پرورى است وهم اصلاح نفس،هم شهوت است و هم اخلاق،بىشباهتبه عشق مجازى كه در ميانبرخى از متصوف مآبان خودمان معمول بوده نيست،چه از اين بهتر كه آدمى ازمصاحبتشاهدى زيبا روى بهرهمند گردد و اين كار او سلوك الى الله شمرده شود!
نتيجه چه شد؟از اول معلوم بود.آيا بيماريهاى روانى معدوم شد؟آرامش روحىجاى اضطراب و دلهره را گرفت؟خير،متاسفانه نتيجه معكوس بخشيد،بدبختى بربدبختيهاى پيشين افزود، تا آنجا كه بعضى از پيشقدمان آزادى جنسى كه تيز هوشتربودند سخن خود را به صورت تفسير و تاويل پس گرفتند،گفتند از حدود[و]مقرراتاجتماعى چارهاى نيست،غريزه را از تمتعات جنسى نمىتوان به طور كلى ارضاء واشباع كرد،بايد ذهن را متوجه مسائل عالى هنرى و فكرى كرد و غريزه را به طور[غير]مستقيم به سوى اين امور هدايت نمود.فرويد يكى از اين افراد است.
اخلاقى كه امثال راسل از آن تبليغ مىكنند و نام آن را«اخلاق نوين»گذاشتهاندهمان است كه ثمرهاش آشفتگى بيش از پيش غرايز و تمايلات است و بر خلافمدعاى آنها كه اخلاق كهن را متهم به آشفته ساختن روح مىكنند سيستم اخلاقى خودآنها سزاوار اين اتهام است.
امروز پديدههاى اجتماعى خاصى و به عبارت ديگر مشكلات اجتماعىمخصوصى پيدا شده كه افكار علماى اجتماع را به خود مشغول داشته است.
در جامعه امروز،جوانان به طور محسوسى از ازدواج شانه خالى مىكنند،حاملگى و زاييدن و بچه بزرگ كردن به صورت امر منفورى براى زنان در آمده است،زنان به اداره امر خانه كمتر علاقه نشان مىدهند،ازدواجهايى كه نمونه وحدت روح است جز در ميان طبقاتى كه به مقررات اخلاق كهن پابندند كمتر ديده مىشود،جنگاعصاب بيش از پيش رو به افزايش است و بالاخره آشفتگى روحى عجيبى محسوسو مشهود است.
گروهى مىخواهند اين عوارض را لازمه قهرى انقلاب صنعتى جديد بدانند و راهبرگشت را بدين وسيله ببندند،در صورتى كه اينها ربط زيادى به زندگى صنعتى واز ميان رفتن زندگى كشاورزى ندارد،اين عوارض ناشى از يك نوع به اصطلاحانقلاب فكرى است و افراد خاصى هستند كه مسؤوليت عمده اين بدبختى بشريت رادارند.
راسل در گفتار خود دچار تناقض گويىها مىگردد،گاهى سخت از آزادىجنسى حمايت مىكند«كه در بخشهاى پيش برخى عبارات او را نقل كرديم)و گاهىاجبارا لزوم يك سلسله حدود و قيود اجتماعى را در اين زمينه مىپذيرد.ما براىاينكه سخن طولانى نشود از نقل و انتقاد آنها خود دارى مىكنيم.
حقيقت اين است كه اشباع غريزه و سركوب نكردن آن يك مطلب است و آزادىجنسى و رفع مقررات و موازين اخلاقى مطلب ديگر.اشباع غريزه با رعايت اصلعفت و تقوا منافى نيست، بلكه تنها در سايه عفت و تقواست كه مىتوان غريزه را به حدكافى اشباع كرد و جلو هيجانهاى بيجا و ناراحتيها و احساس محروميتها وسركوب شدنهاى ناشى از آن هيجانها را گرفت.به عبارت ديگر پرورش دادناستعدادها غير از پر دادن به هوسها و آرزوهاى پايان ناپذير است.
يكى از مختصات و امتيازات انسان از حيوانات اين است كه دو نوع ميل و تمنا دربشر ممكن است پيدا شود:تمناهاى صادق،تمناهاى كاذب.تمناهاى صادقهمانهاست كه مقتضاى طبيعت اصلى است.در وجود هر انسانى طبيعت ميل بهصيانت ذات،به قدرت و تسلط،به امور جنسى،به غذا خوردن و امثال اينها هست. هر يك از اين ميلها هدف و حكمتى دارد. بعلاوه،همه اينها محدودند ولى همه اينهاممكن است زمينه يك تمناى كاذب واقع شوند. اشتهاى كاذبى كه افراد در موردخوردنيها پيدا مىكنند مشهور و معروف همه است.
در بعضى از ميلها و غرايز(كه غريزه جنسى از آنهاست)اين تمنا غالبا به صورتيك عطش روحى در مىآيد،يعنى قناعت و پايان پذيرى را در آن راه نيست.
غريزه طبيعى را مىتوان اشباع كرد،اما تمناى كاذب خصوصا اگر شكل عطشروحى به خود بگيرد اشباع پذير نيست.
اشتباه كسانى كه براى جلوگيرى از سركوبى غرايز و به منظور رشد استعدادهارژيم اخلاق آزاد را به اصطلاح پيشنهاد كردند ناشى از اين است كه اين تفاوت شگرفانسان و حيوان را ناديده گرفتند و به اين جهت توجه نكردند كه ميل به بىنهايت درسرشت انسان نهفته است. انسان چه در زمينه پول و اقتصاديات،چه در زمينه سياستو حكومت و تسلط بر ديگران و چه در زمينه امور جنسى اگر زمينه مساعدى براىپيشروى ببيند در هيچ حدى توقف نمىكند. خيال كردند كه حاجت جنسى در وجودبشر فى المثل نظير حاجت طبيعى هر كسى به ادرار و خالى كردن مثانه است.منع وحبس ادرار از نظر پزشكى مضرات فراوانى دارد،اما خالى كردن آن حدود و شرايطىندارد.اگر فرضا كسى قدم به قدم در كوچهها و خيابانها محل مناسب و پاكيزه و مجانىبراى ادرار بيابد،بيش از مقدار حاجتبه آنها توجهى نخواهد كرد.
نهايت جهالت است كه غريزه جنسى يا غريزه قدرت طلبى يا پول پرستى بشر رااز اين قبيل بدانيم و توجه خود را تنها به جنبههاى محروميت و اشباع نشدن غريزهمعطوف كنيم و عوارض حيرت آور و پايان ناپذير جهت مخالف را ناديده بگريم.
اگر انسان در اين زمينهها مانند حيوانات ظرفيت محدود و پايان پذيرى مىداشتاحتياجى نبود نه به مقررات سياسى و نه به مقررات اقتصادى و نه به مقررات جنسى،از نظر اخلاقى نيز نه نيازى به اخلاق سياسى و اجتماعى بود،نه به اخلاق اقتصادى ونه به اخلاق جنسى، همان ظرفيت محدود طبيعى همه مشكلات را حل مىكرد.اماهمچنانكه از مقررات و اخلاق محدود كننده در روابط اجتماعى و امور اقتصادى و ازعفت و تقواى سياسى و اجتماعى گريزى نيست،از مقررات و اخلاق محدود كنندهجنسى و از عفت و تقواى جنسى نيز گريزى نمىباشد.
>
نظرات شما عزیزان:
[ سه شنبه 12 مهر 1390برچسب:آهنگ فارسی, آهنگ مجاز, آهنگ های بهار 90, آهنگ های جدید بهار 90, آهنگ های جدید نوروزی, آهنگ های قدیمی علی لهراسبی, آهنگ های قدیمی علی لهراسبی برای دانلود, آهنگ های مجاز علی لهراسبی,ازدواج,عشق,خانواده,زناشویی,بهداشت, ] [ 12:35 ] [ علی ] |
[ |